Ευ. Τσακαλώτος: Επιδιώκουμε πολιτική λύση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Τους στόχους της κυβέρνησης εν όψει του κρίσιμου Euorgroup της 20ης Φεβρουαρίου περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση «σε όλο το πακέτο», στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Δεν πάει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ντάισελμπλουμ
Από την άλλη πλευρά, πάντως, χωρίς την παρουσία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, συζήτηση για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβούν σε δηλώσεις για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».
Σε σχετικό ερώτημα για την απουσία του κ. Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο εκπρόσωπος του ΕΚ Τζαούμ Ντουκ Γκιγιό εξήγησε ότι αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα και πρόσθεσε ότι «το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί. Υποθέτω ότι η απουσία του συνδέεται με δραστηριότητες εσωτερικής φύσεως (στη χώρα του), δεν είμαι σε θέση να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει σχετικά».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα