Ευ. Λέκκας: Έχουμε προειδοποιήσει και για κατολισθήσεις σε άλλες 7 παραλίες

Έχουν ήδη γίνει προειδοποιήσεις από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), τόνισε ο πρόεδρός του Ευθύμιος Λέκκας, κάνοντας λόγο και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία.

Μετά το σημερινό περιστατικό στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, όπου μια 34χρονη τουρίστρια υπέστη κάταγμα σε σπόνδυλο αλλά και έξι ακόμα άνθρωποι υπέστησαν ελαφρότερα τραύματα μετά την πτώση βράχων στη παραλία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλίων των Επτανήσων, και μίλησε για περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από αυτές. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η ‘ζωνοποίηση’ των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», δήλωσε.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από την Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων δεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη στο όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου όπου το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων.

Όσον αφορά τον αριθμό και την κατάσταση των τραυματιών, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου διακομίσθηκαν επτά συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο. Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

Στο διαδίκτυο μάλιστα έχει κυκλοφορήσει ήδη ένα βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης από το κινητό ενός λουόμενου:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα