Ευ. Βενιζέλος: Παράγοντας ασάφειας ο κ. Καμμένος

Σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας ως παράγοντα ασάφειας και υπονόμευσης της σοβαρότητας της πολιτικής.

«Δεν θα τον έβαζα στους παράγοντες της σοβαρότητας με τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ». Εκτίμησε δε, ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε στην τελευταία φάση να αποκολληθεί από τον κυβερνητικό εταίρο για να εμφανιστεί ως δημοκρατικός».

Ταυτόχρονα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε μια προεκλογική παροχολογία, την οποία «δεν θα αντέξει να στηρίξει μετά το Φθινόπωρο».

Κατήγγειλε μάλιστα, ότι στον κυβερνητικό λόγο κυριαρχεί «η χυδαιότητα, ο διχαστικός λόγος, ο ευτελισμός του δημόσιου βίου και η επίθεση σε πρόσωπα που αποτελούν τους αξιακούς κώδικες πάνω στις οποίες βασίζεται η κυβερνητική συνεργασία του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τις 151 θετικές ψήφους για την κύρωση της συμφωνίας, τονίζοντας ωστόσο, ότι θα έχει τυπικά τη δεδηλωμένη και όχι ουσιαστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εντάξει το άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια στην πρόταση για Συνταγματική Αναθεώρηση.

Τέλος, ως προς την οικονομία, προειδοποίησε ότι «η χώρα κινδυνεύει να ξανακυλήσει σε βαθιά χρηματοπιστωτική κρίση», καθώς τα spreads παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το τραπεζικό σύστημα δεν έχει σταθεροποιηθεί και το ασφαλιστικό σύστημα παραμένει μη βιώσιμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα