Ευ. Βενιζέλος: Ο Πολάκης ομολόγησε παραβίαση του ποινικού κώδικα

«Παραβίαση του Ποινικού Κώδικα σε βαθμό κακουργήματος ομολόγησε από βήματος της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας», σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «παράδειγμα παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας» την τοποθέτηση του κ. Πολάκη στην ίδια συζήτηση.

«Όταν είδα τον κ. Πολάκη παρόντα και αγορεύοντα από τα υπουργικά έδρανα υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας. Επειδή τώρα πια εισάγεται η διεκδίκηση αποζημίωσης έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να φροντίσει ώστε να διαβιβαστούν αρμοδίως τα Πρακτικά καθώς όπως είπε, ο κ. Πολάκης προχώρησε σε ομολογίες πέραν των υπουργικών του καθηκόντων που αφορούν παραβίαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Κλείνοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου αλλά αμφισβήτησε το κατά πόσον θα λειτουργήσει το τεκμήριο αθωότητας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «δεν έχει αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών και θεωρεί ότι συνιστά εργαλείο της η δικαιοσύνη», με υπουργούς να «τραμπουκίζουν» σε βάρος της.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα