Ευ. Βενιζέλος: Λεπτή γαλλική ειρωνεία η αυριανή βράβευση Τσίπρα

Ως «λεπτή γαλλική ειρωνεία» περιέγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος την αυριανή βράβευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το βραβείο «Πολιτικού Σθένους» αύριο στη Γαλλία.

«Πράγματι πρέπει να βραβευτεί ο κ. Τσίπρας γιατί γλιτώσαμε από την απόλυτη καταστροφή που ο ίδιος απείλησε να προκαλέσει το 2015. Εξακολουθούμε όμως πάντα να υφιστάμεθα τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί έκτοτε και η οποία δεν δίνει πραγματική προοπτική στην πραγματική οικονομία. Είμαστε στη στασιμοχρεοκοπία πάνω στην επιφάνεια του νερού. Δεν βυθιζόμαστε αλλά και δεν απογειωνόμαστε» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις» παράλληλα δήλωσε πως «για να βγούμε από την κρίση και να περάσουμε στη φάση της κανονικότητας πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο, συγκεκριμένο, υπεύθυνο, προοδευτικό».

«Ο Κύκλος Ιδεών συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, με συνέδρια, εκδηλώσεις. Το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι μια καραμέλα στο στόμα όλων. Αλλά πως γίνεται αυτό; Σήμερα θα συζητήσουμε για τη σχέση έννομης τάξης και επενδύσεων, δικαστικού συστήματος και επενδύσεων, για να μπορέσουμε να δώσουμε πρακτικές απαντήσεις» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
Αναφορικά με την παρέμβαση του κ. Τσίπρα για την αναβολή της συζήτησης της επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως «η συζήτηση απ’ ότι καταλαβαίνω θα γίνει τη Δευτέρα και νομίζω ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας ανέλαβε αλληλέγγυα και εις ολόκληρον την ευθύνη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα