Ευ. Βενιζέλος: Η υπογραφή δεσμεύει τη χώρα σε ένα τετελεσμένο

Σε αλλαγές ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να προχωρήσει η κυβέρνηση στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Όπως υπογράμμισε θα πρέπει το κείμενο να βελτιωθεί στα σημεία που είναι ανοιχτά σε κακή χρήση και μπορεί να γίνουν πηγές προβλημάτων. «Η υπογραφή δεσμεύει την χώρα σε ένα τετελεσμένο, μετά δεν θα έχουμε περιθώρια να επέμβουμε, να διασφαλίσουμε την καλή γειτονία, την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον κ. Βενιζέλο αν οι γείτονες προχωρήσουν σε όλα όσα πρέπει να κάνουν, δηλαδή την αλλαγή Συντάγματος, την υπερψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, «τότε δεν θα υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις».

Την ίδια ώρα, στηλίτευσε ότι οι ΑΝΕΛ ναι  μεν διαφωνούν με την συμφωνία, αλλά στηρίζουν με πάθος τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, «δεσμεύοντας την χώρα πολύ πριν έρθει στην Ελληνική Βουλή για κύρωση». «Το υπερπατριωτικό τέχνασμα, προφανώς ακυρώνεται με την θετική ψήφο ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, δηλαδή στον πρωθυπουργό, που θα υπογράψει την συμφωνία μέσα από αυτή την θετική ψήφο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, διότι αποτελεί απάντηση στον κομπασμό και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νόημα που εγώ θέλω να δώσω στην πρόταση δυσπιστίας είναι  η απάντηση στο ασύλληπτο πολιτικό θράσος του κυρίου Τσίπρα ως ομογάλακτος μεγάλος αδελφός του Πάνου Καμμένου και τάχα  ρυθμιστής σχέσεων τόσο στην στη ΝΔ όσο και το Κίνηκα Αλλαγής», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τα οποία διαφωνεί. Για παράδειγμα στο άρθρο που καθορίζεται η ιθαγένεια, τόνισε «εμείς τους το δίνουμε», την στιγμή δεν που η γλώσσα τους είναι σλάβικη με κυριλλική γραφή. Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν ο Αλβανός πολίτης θα έχει ιθαγένεια Μακεδονική ή του πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας.

 

liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα