Ευ. Βενιζέλος: Επικοινωνιακά κόλπα του Μαξίμου τα περί εξόδου από το Μνημόνιο

Για επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης όσον αφορά την έξοδο από το Μνημόνιο έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως ήδη έχει ψηφιστεί το τέταρτο μνημόνιο με σκληρές περικοπές και υψηλά πλεονάσματα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης, στον απόηχο της προτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος προς την κυβέρνηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο προληπτικού προγράμματος μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου.

«Αν δεν έχεις μία προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να δυσκολευτούν οι τράπεζες να δίνουν τα ομόλογα τους ως εγγύηση για να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών είπε αιχμηρά ότι τα κυβερνητικά στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλούν μεν αποτυχημένους τον ίδιο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όμως την ίδια στιγμή έχουν αλλάξει τελείως πολιτική κατεύθυνση σε σχέση με τα όσα υπόσχονταν αρχικά.

Αναφερόμενος στην καλή πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως μπορεί σήμερα να είναι χαμηλά, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η Ελλάδα βγει κανονικά στις αγορές χρέους, αναζητώντας πραγματικά ποσά.

«Η ποσότητα των εμπορευσίμων ομολόγων είναι σήμερα πάρα πολύ μικρή», προσέθεσε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα