Ευ. Βενιζέλος: Δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας η δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ως μια καλή ευκαιρία να διαπιστωθεί το μέγεθος της θεσμικής βλάβης θεωρεί τη δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος αναφέρει τα εξής:

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μαζί με το Protagon είναι εναγόμενοι και τους ζητείται αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ,  επειδή το Μάρτιο του 2015 ο Α. Πετρουλάκης σχολίασε στο Protagon, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως  πολιτικά, αξιακά και αισθητικά ενιαίο φαινόμενο που περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές του παραμέτρους.

Τότε αυτό έπρεπε να εξηγείται. Σήμερα είναι προφανές και αυτονόητο. Κραυγάζει.  Ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο και την απόλυτη παρακμή.

Ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της οικονομικής βλάβης που έχει υποστεί η χώρα. Αγωνιούμε καθημερινά να αποφευχθεί εθνική βλάβη.

Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας.

Ελπίζω να διαπιστώσουμε, όπως έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα