Ευ. Αποστολάκης: Ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα

«Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. Πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι», δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε χαιρετισμός του στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

«Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Οι στιγμές είναι άλλωστε κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση», συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Αμυνας.

Όπως είπε «την παρούσα χρονική περίοδο, βιώνουμε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. Ωστόσο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες, και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο και να προασπίσουν την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας.

»Από τα νέα μου καθήκοντα θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό άλλωστε ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία, έχοντας αναλάβει ένα ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα