Ευ.Αποστολάκης: Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε

Μήνυμα προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου έστειλε, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την εορταστική συνάντησή του με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ετήσια καθιερωμένη εορταστική συνάντησή του με τους στρατιωτικούς συντάκτες, τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε και για τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή:

«Οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία».

Επίσης ο ναύαρχος Αποστολάκης ρωτήθηκε και για το αν η Ελλάδα θα έχει συμμάχους σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φθάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φθάσουν έως εκεί».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα