Ευτυχισμένα ζευγάρια και σεξ

«Ό,τι έχει αρχή δεν μπορεί ναcoup_3 μην έχει και τέλος» λέει ο θυμόσοφος λαός, μόνο που ο συλλογισμός τρομάζει αν αποδειχθεί αληθής στην περίπτωση μιας σχέσης ή ενός γάμου. Πράγματι η φθορά στη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών παρατηρείται συνήθως μετά τα πρώτα χρόνια της σχέσης.

Όταν παρέλθει η περίοδος του «ενθουσιασμού» όμως, η καθημερινή προσπάθεια για την διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής, είναι επιβεβλημένη για τα ζευγάρια.

Μάλιστα, το θέμα θεωρείται τόσο ταμπού που είναι σύνηθες φαινόμενο σε ανάλογες συζητήσεις άνδρες και γυναίκες να ψεύδονται υπερφουσκώνοντας τον αριθμό των συνουσιών με στόχο να αποδείξουν πως η σχέση ή ο γάμος τους δεν περνάει καμία απολύτως κρίση.

Εξαιτίας όλων αυτών το πόσες φορές το μήνα πρέπει ένα ζευγάρι να συνευρίσκεται ερωτικά ώστε να παραμένει ευτυχισμένο, είναι ένα εύλογο ερώτημα. Σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η έρευνα που διεξήγαγε ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Gary Neuman, σε δείγμα 400 γυναικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι γυναίκες που δηλώνουν ότι δεν είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που δηλώνουν ευτυχισμένες κάνουν σεξ 11 φορές το μήνα περίπου.

Ενδιαφέρον βέβαια στην έρευνα, υπογραμμίζει ο ψυχοθεραπευτής, παρουσιάζει το γεγονός  πως όλοι οι συμμετέχοντες δεν αναφέρθηκαν στην ποιότητα της σεξουαλικής επαφής αλλά στην ποσότητα.

Τέλος σύμφωνα με τον Neuman, οι καθημερινές υποχρεώσεις των ζευγαριών όπως, η ανατροφή των παιδιών, το επαγγελματικό στρες, οι οικονομικές δυσκολίες κλπ, είναι από τους βασικούς παράγοντες που υποβαθμίζουν την σεξουαλική ζωή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα