Ευρ. Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση δεν έχει μελετήσει την τουρκική διπλωματία

Κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ασκεί ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε από την αρχή το θέμα και έδειξε ότι δεν έχει καθόλου καλά μελετημένη την τουρκική διπλωματία».

Υποστηρίζοντας ότι κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης Ερντογάν είναι να ρίξει, και σε αυτό το θέμα, «οθωμανικό χαστούκι» με σκοπό να εδραιώσει το ρόλο της Τουρκίας ως ισότιμης περιφερειακής δύναμης, στην ερώτηση αν είναι αισιόδοξος ότι η όλη υπόθεση θα έχει θετική έκβαση σε σύντομο χρόνο, δηλώνει, σε συνέντευξή του ΑΜΠΕ, πως είναι διαπραγματευτικό λάθος να γίνονται προεκτιμήσεις

Επίσης αναφερόμενος στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Στυλιανίδης σημειώνει ότι «η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφία της, στην οποία, επιχειρεί τις τελευταίες δεκαετίες να εγκλωβίσει και την Ελλάδα».

Για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «η πρώτη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα» ωστόσο πιστεύει ότι «αν πάρα ταύτα ανοίξει το θέμα, η ΝΔ δεν μπορεί να απουσιάζει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα