Ευρωαγορές: Μικρή υποχώρηση μετά τη νίκη Μακρόν

Oι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, έκλεισαν με μικρή υποχώρηση, καθώς οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει ότι ο Em. Macron θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως και έγινε, και στράφηκαν προς την κατοχύρωση προηγούμενων κερδών.

Καθώς, λοιπόν, οι Γάλλοι ψηφοφόροι επιβεβαίωσαν τις δημοσκοπήσεις, οι επενδυτές σήμερα κινήθηκαν “ασφαλώς” και έτσι οι ευρωπαϊκοί δείκτες υποχώρησαν ελαφρά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,13%, στις 394 μονάδες.

Ο FTSE σημείωσε ανεπαίθητη άνοδο 0,05% και αναρριχήθηκε στις 7.300 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με πτώση 0,18% και βρέθηκε στις 12.694 μονάδες.

Αντίστοιχα ο γαλλικός CAC υποχώρησε κατά 0,91% στις 5.382 μονάδες.

Στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 έχασε 0,35% και έκλεισε στις 11.096 μονάδες.

O ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε στις 21.428 μονάδες, με πτώση 0,26%.

Τέλος στην Πορτογαλία ο PSI 20, με πτώση 0,42% ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση στις 5.232 μοναδες.

Οι τιμές των βασικών πρώτων υλών υποχώρησαν περισσότερο από το 1% μετά την ανακοίνωση στοιχείων για πτώση των εισαγωγών χάλυβα από την Κίνα. Οι τιμές των μετοχών για τις BHP Billiton, Rio Tinto και Anglo American έπεσαν πάνω από 1,4%.

“Δεδομένου ότι η εκλογική νίκη του Macron αναμενόταν από τις αγορές, οι πρώτες κινήσεις των τιμών δείχνουν μικρή στροφή των επενδυτών προς την εξασφάλιση κέρδους”, ανέφερε ο Darren Ruane, επικεφαλής αναλυτής της Investec Wealth & Investment.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,6% μετά την αρχική διαπραγμάτευση με υψηλότερο άνοιγμα. Οι τράπεζες με έδρα τη Γαλλία επέκτειναν τις απώλειες του κλάδου, καθώς οι επενδυτές είχαν ήδη προεξοφλήσει τη νίκη του Macron. Έτσι, όλες οι γαλλικές τράπεζες βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος τη Δευτέρα, αν και η Societe Generale υπέστη τις μεγαλύτερες απώλεις, καθώς η μετοχή της κατέγραψε πτώση πάνω από 2,5%.

“Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών υποχώρησαν αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι είχαν σημειώσει αξιόλογα κέρδη μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή μετοχής της Societe Generale διαπραγματεύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2011”, δήλωσε στο CNBC η Jaisal Pastakia, επικεφαλής επενδύσεων της Heartwood Investment Management.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα