Ευρωαγορές: Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι συνεδριάσεις

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ολοκλήρωσαν με μικρές απώλειες τις διαπραγματεύσεις  με τις αργίες στα χρηματιστήρια της Βρετανίας και των ΗΠΑ να να περιορίζουν τον όγκο των συναλλαγών.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχώρησε κατά 0,03% στις 391,19 μονάδες, ολοκληρώνοντας τις διπραγματεύσεις με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στη Γαλλία, ο CAC 40 έπεσε κατά 0,1% στις 5.332,47 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX 30 στη Φρανκφούρτη, ακολουθώντας αντίθετη τροχιά, ενισχύθηκε οριακά κατά 0,2% στις 12.628,95 μονάδες.

Μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, που υποχώρησε κατά 2% μετά τα δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο που έκαναν λόγο για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, με οριακές μεταβολές κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, χάνοντας ορισμένα από τα κέρδη της Παρασκευής, με το επενδυτικό κλίμα να μην έχει διαμορφωθεί καθαρά στον απόηχο της συμφωνίας των χωρών του OPEC την περασμένη Πέμπτη.

Υπενυθιμίζεται ότι τα futures του πετρελαίου σημείωσαν πτώση σχεδόν 5% την Πέμπτη, καθώς η συμφωνία για την εννεάμηνη παράταση του περιορισμού της παραγωγής που κατέληξε ο OPEC, απογοήτευσε αρκετούς επενδυτές οι οποίοι ανέμεναν η απόφαση να αφορά σε μεγαλύτερη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των ημερήσιων συναλλαγών, το WTI κινήθηκε από οριακές απώλειες 0,14% σε μικρά κέρδη 0,19% στα 49,99 δολάρια ανά βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το Brent παρέμεινε σχεδόν σταθερό στα 52,15 δολάρια στο ICE του Λονδίνου.

Τέλος, οι ιταλικές τράπεζες βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των επενδυτών. Η Intesa Sanpaolo ολοκληρώνει το σχέδιο “αναζωογόνησης” του ασφαλιστικού βραχίονά της ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε περικοπή του λειτουργικού κόστους και μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων της. Τόσο η μετοχή της όσο και οι μετοχές των Banco BPM και Unicredit βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, συμπαρασύροντας τον τραπεζικό κλάδο του STOXX 600.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα