Ευρωαγορές: Κέρδη ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ

Οι ευρωπαϊκές αγορές,  ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές σημειώνοντας άνοδο, με τους επενδυτές να αναμένουν τις συνομιλίες του ΟΠΕΚ και στο τελευταίο σκέλος του πρώτου ταξιδιού στο εξωτερικό του προέδρου .

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ξεκίνησε τη μέρα με άνοδο στους περισσότερους τομείς και όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος, μετά το θετικό άνοιγμα στην Ασία, όπου οι μετοχές έφτασαν σε υψηλό δύο ετών. Συγκεκριμένα, κατά το άνοιγμα ο Stoxx 600 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 393,01 μονάδες.

Στο ίδιο κλίμα, με άνοδο 0,4% ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη, στις 12.693,37 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC που ενισχυόταν επίσης κατά 0,4% στις 5.365,70 μονάδες. Στη Βρετανία τέλος, ο FTSE 100 άνοιξε με άνοδο 0,2% στις 7.529,94 μονάδες.

Στις πρώτες συναλλαγές, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωναν οι τομείς των κατασκευών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπου ενiσχυόνταν περισσότερο από 0,3% ο καθένας.

Αναφορικά με τις εταιρείες, ο κατασκευαστής τούβλων Wienerberger βρέθηκε στην κορυφή των συναλλαγών, με άνοδο πάνω από 6%, ενώ ενiσχυόταν σημαντικά και η BNP Paribas που συμφώνησε να καταβάλει 350 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει ανιχνευτή νομισμάτων στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, ο τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έδειξε επιφυλάξεις ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Πέμπτης μεταξύ των μελών του OPEC στη Βιέννη. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί πετρελαίου πρόκειται να συζητήσουν πιθανή επέκταση των περιορισμού της παραγωγής αργού σε μια προσπάθεια να μειωθεί η προσφορά και να ενισχυθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Στην υπόλοιπη ατζέντα της Πέμπτης, ο Donald Trump πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο τελευταίο σκέλος της πρώτης του περιοδείας ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να δείξει τις προθέσεις του σε θέματα άμυνας, εμπορίου και περιβάλλοντος.

Οι συνομιλίες έρχονται υπό την έντονη πίεση που δέχεται ο Trump λόγω κατηγοριών για ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία, με τους δημοκρατικούς γερουσιαστές να πιέζουν επί του παρόντος την Deutsche Bank να αποκαλύψει εάν μεσολάβησε για δάνεια μεταξύ του Trump και της ρωσικής κυβέρνησης.

Τέλος, η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να πραγματοποιήσουν δημόσια ομιλία για τη δημοκρατία στο Βερολίνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα