Ευκλ. Τσακαλώτος: Η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή της εξόδου από την κρίση

574a9b451dc52407168b45dcΟυσιαστικά ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος μετά την συνάντηση των διοικητών του ESM, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Λουξεμβούργο.

Την Παρασκευή απλώς θα γίνει η τυπική επικύρωση του θέματος συμπλήρωσε ο Ευκλ Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην συνάντηση του με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί εξήγησε ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση  και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος.

«Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες ακόμη τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξης. Τα θέματα της δικαιοσύνης, τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, σε θέματα οικολογικά, γιατί η ανάπτυξη πρέπει να είναι μια τελείως διαφορετική ανάπτυξη από αυτή που είχαμε πριν από το 2008 που μας έφερε στην κρίση και πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που να βασίζεται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο» ανέφερε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Και αυτό το μοντέλο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι παρά ένα που σέβεται και τους εργαζόμενους και που εξασφαλίζει ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη τα καλά θα μοιραστούν στους πολλούς, και μια ανάπτυξη που θα σέβεται και το περιβάλλον. Σε αυτό, είπαμε και με τον Πιέρ Μοσκοβισί ότι προσβλέπουμε σε μια συνεργασία όπως είχαμε αλλά με μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα