Ευθείες απειλές του Χουλουσί Ακάρ: «Δεν θα δεχθούμε καμία ελληνική παρέμβαση στο Αιγαίο»

Ανεβάζει με τις δηλώσεις του το θερμόμετρο των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την πρόθεση της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της σε 12 ναυτικά μίλια. Μιλώντας σήμερα στο κρατικό πρακτορείο “Anadolu” ο πρώην αρχηγός των ΕΔ της Τουρκίας δήλωσε πως η χώρα του δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο και καμία ελληνική δραστηριότητα στην περιοχή με την οποία η Άγκυρα δεν συμφωνεί.

Ο ίδιος τόνισε πως χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και του ψευδοκράτους δεν γίνεται να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο – αναφερόμενος στο θέμα των ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμία ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας… η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα εάν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση που είναι αντίθετη με τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και δεν θα επιτρέψει ποτέ οποιαδήποτε παρενόχληση σε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα