ΕΤΕ: Συνεχίζεται η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τη συνέχιση της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση των δεσμευτικών προσφορών γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει, «κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 26.04.2018, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και σε συνεννόηση με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίστηκε η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τους εναπομείναντες επιλεχθέντες επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελευταία φάση (Μάιος 2017) των δεσμευτικών προσφορών».

Όπως μετέδιδε την Τετάρτη το liberal.gr, το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τις δύο κινεζικές εταιρείες που συμμετείχαν στον περσινό διαγωνισμό για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, θα ανοίξει το data room και οι κινεζικές εταιρείες Fosun και Gongbao θα ενημερωθούν για τα επικαιροποιημένα οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής της ΕΤΕ και στη συνέχεια θα καταθέσουν νέες προσφορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα