Εσωτερικό μέτωπο στην κυβέρνηση – μετά το άδειασμα Καμμένου σε Βούτση

Εδώ και λίγη ώρα έχει ανοίξει νέο εσωτερικό μέτωπο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης τίθενται σε κατάσταση περιδίνησης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, περί παρελάσεων, αριστείας και θρησκείας.

“Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών”, ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας…Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους”, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Εστιάζοντας στο θέμα των παρελάσεων, ο κ. Βούτσης σχολίασε: “Δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει σχεδόν πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος και για τις παρελάσεις και εννοώ παρελάσεις που έχουν ένα στρατιωτικό “στυλ”…Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα”.

Οι τοποθετήσεις του προέδρου της Βουλής φαίνεται πως αποτέλεσαν…κόκκινο πανί για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, Πάνο Καμμένο. Μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε στον κ. Βρούτση και εμμέσως σε όσους εντός της Κουμουνδούρου κρατούν ανοιχτή την ατζέντα παρελάσεων και αριστείας. “Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων”, έγραψε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα