Εσωτερική δουλειά της CIA οι διαρροές στο WikiLeaks

Πιθανότατα αποτέλεσμα εσωτερικής δουλειάς της υπηρεσίας φαίνεται να είναι η διαρροή μυστικών πληροφοριών της CIA που συνέβη τον Μάρτιο από το WikiLeaks.

Η μυστική υπηρεσία δεν ανέφερε πότε το υλικό παραλήφθηκε και δόθηκε στο WikiLeaks, ούτε έδωσε επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κλοπής των χιλιάδων αποκλειστικών εγγράφων.

Η αποκάλυψη του WikiLeaks, η οποία υπογραμμίζει τις δυνατότητες πειρατείας της CIA, θεωρείται μία από τις πιο επιζήμιες στην ιστορία του οργανισμού.

Θεωρείται επίσης ότι είναι αποτέλεσμα ανθρώπου ή υπαλλήλου που δούλευε στην μυστική υπηρεσία και είχε φυσική πρόσβαση στο υλικό.

Η CBS News αναφέρει πως “ενα μεγάλο μέρος του υλικού που δημοσιεύτηκε, ήταν ταξινομημένο και αποθηκευμένο σε ένα πολύ ασφαλές τμήμα της υπηρεσίας πληροφοριών, αλλά πηγές αναφέρουν πως εκατοντάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο υλικό”, σύμφωνα με την CBS News.

Το WikiLeaks δήλωσε ότι έλαβε κάποιες πληροφορίες της CIA από πρώην εργολάβους που είχαν εργαστεί στο παρελθόν για την μυστική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ.

Με τις φημολογίες περί ρωσικών κυβερνητικών παρεμβάσεων στις εκλογές να φουντώνουν, συμπεριλαμβανομένων των «χακαρισμένων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποδίδονται στους ρωσικούς κρατικούς φορείς, η διαρροή χιλιάδων τεχνικών εγγράφων που λειτουργούν ως εγχειρίδια για την περαιτέρω διείσδυση στα αρχεία της CIA θεωρείται όχι μόνο ενοχλητική, αλλά δυνητικά καταστροφική για την Αμερικάνικη μυστική υπηρεσία.

“Αν διαβάσουμε στο σύνολό τους τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν, θα καταλάβουμε ότι μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγός για τους χάκερ όλων των ειδών – συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών, των τρομοκρατών και των ξένων πρακτόρων,” γράφει ο Fred Kaplan του Slate τον Μάρτιο.

Και συνεχίζει λέγοντας πως “η δημοσίευση στην οποία προέβη το WikiLeaks και που έθεσε σε δημοσιότητα χιλιάδες λεπτομερή έγγραφα σχετικά με τα εργαλεία hacking της CIA, είναι μια αχαλίνωτη επίθεση στις αμερικανικές επιχειρήσεις πληροφοριών με ελάχιστο ή καθόλου δημόσιο όφελος”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα