Εσωτερικά έγγραφα του Facebook στα χέρια του βρετανικού κοινοβουλίου

Εσωτερικά έγγραφα του Facebook έχουν κρατηθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο σε μία κίνηση που δίνει τον τόνο όσον αφορά την ακρόαση που θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Ο Damian Collins, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού χρησιμοποίησε μία σπάνια κοινοβουλευτική εξουσία για να υποχρεώσει τον Ted Kramer, τον ιδρυτή της εφαρμογής Six4Three, να παραδώσει τα έγγραφα κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Observer.

Τα αρχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχουν εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σχέση με τους ελέγχους δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου του Facebook όσον αφορά το σκάνδαλο δεδομένων της εταιρείας νωρίτερα φέτος.

Αναφέρεται επίσης ότι περιέχουν αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθύνοντα συμβούλου του Facebook, Mark Zuckerberg, με άλλα ανώτερα στελέχη.

Ο Richard Allen, αντιπρόεδρος πολιτικής στρατηγικής του Facebook, θα εμφανιστεί ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου την Τρίτη για να παράσχει αποδείξεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα