Site icon The Indicator

ΕΣΠΑ για Καφέ – Εστιατόρια – Εμπόριο και Εκπαίδευση

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ξεκίνησε το νέο ΕΣΠΑ για Επιδότηση σε υφιστάμενα Καφέ – Εστιατόρια – Εμπόριο – Εκπαίδευση.

Ο προϋπολογισμός του νέου ΕΣΠΑ Καφέ – Εστιατόρια – Εμπόριο – Εκπαίδευση για υφιστάμενες επιχειρήσεις ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».

Πρακτικά, το ΕΣΠΑ Καφέ – Εστιατόρια – Εκπαίδευση αφορά μικροπιστώσεις (από 10.000) ως 100-150 χιλ. ευρώ αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε business plan και η επιδότηση ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Καφέ – Εστιατόρια – Εμπόριο – Εκπαίδευση αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται:

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις της Δράσης ΕΣΠΑ, δηλαδή το περιεχόμενο των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που επιδοτηθούν, θα πρέπει να σχετίζονται με την αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους στους τομείς της

Δικαίωμα επιδότησης από το πρόγραμμα, έχουν αποκλειστικά υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης:

Στις επιλέξιμες δαπάνες, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Exit mobile version