ΕΣΕΕ: Κλειστό το 85% των καταστημάτων την Κυριακή

Το ποσοστό των εμπορικών καταστημάτων που δεν άνοιξαν τη Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας της συμφωνίας με τους δανειστές, έφτασε στο 85% σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αττική οι αγορές δεν συμπεριφέρθηκαν ομοιόμορφα με το κέντρο της Αθήνας να έχει αρκετές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο κλείσιμο, με αλυσίδες που δεν άνοιξαν λόγω των κινητοποιήσεων. Στην υπόλοιπη Αττική άνοιξαν ορισμένες αγορές, ενώ κάποιες άλλες λειτούργησαν μόνο σε κεντρικούς δρόμους. Ειδικότερα, η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, έχει ως εξής:

Στο κέντρο της Αθήνας ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος Ερμού παρέμεινε κλειστός, ενώ στις κεντρικές εμπορικές οδούς, Αιόλου, Κάνιγγος και Ακαδημίας σε συντριπτικό ποσοστό (95%) παρέμεινε κλειστή η αγορά, ενώ επί της οδού Αθηνάς άνοιξε σχεδόν το ήμισυ των επιχειρήσεων.

Στα πέριξ, Ομόνοια και γύρω περιοχή του κέντρου τα καταστήματα άνοιξαν σε ένα 10%. Στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου τα καταστήματα κατά 80% έμειναν κλειστά και στη Νέα Σμύρνη κατά 70% ήταν επίσης κλειστά. Όσον αφορά το Κολωνάκι η αγορά είναι μοιρασμένη καθώς άνοιξαν το 50% περίπου και οι μεγάλες αλυσίδες.

Στον Πειραιά, στο σύνολο τα καταστήματα της αγοράς κατά 85% ήταν κλειστά, ενώ επί της οδού Σωτήρας (κεντρικού πεζοδρόμου) 7 στις 10 επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές, δρόμος που συγκεντρώνει υψηλή αναλογία αλυσίδων& franchise.

Σε ορισμένες εμπορικές περιοχές, όπως η Κηφισιά, το Χαλάνδρι και το Περιστέρι το ποσοστό των ανοιχτών επιχειρήσεων ήταν υψηλότερο φτάνοντας περίπου το 70%, ενώ στη Γλυφάδα λιγότερες από το 50% του κέντρου άνοιξαν και στο Νέο Ψυχικό το 3 στα 4 ήταν κλειστά. Σε Καλλιθέα και Μαρούσι άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες και οι αγορές έμειναν κλειστές.

Στην υπόλοιπη Αττική η εικόνα είναι η εξής σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια οι αγορές παρέμειναν στο σύνολο τους κλειστές, παρά μόνο στην περιοχή του Μοσχάτου που άνοιξε ένα 20% των επιχειρήσεων. Ενώ, στη Νέα Ιωνία επί της Λεωφόρου Ηρακλείου η αγορά λειτούργησε κανονικά, ενώ η περιφέρεια της κεντρικής αρτηρίας παρέμεινε κλειστή.

Στη Θεσσαλονίκη, η αγορά παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της κλειστή, ενώ άνοιξε ένα 15%, το οποίο περιλαμβάνει αλυσίδες και ελάχιστα εμπορικά καταστήματα.

Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο δεν άνοιξαν σχεδόν ούτε οι αλυσίδες, στα Χανιά κατά 95% ήταν κλειστή η αγορά. Στο Αγ. Νικόλαο Λασιθίου και στο Ρέθυμνο άνοιξε ένα 20% κυρίως τουριστικά, ενώ στη Σητεία η αγορά παρέμεινε κλειστή.

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα, σε Πάτρα και Αγρίνιο τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά. Στην Πελοπόννησο, σε Σπάρτη, Κυπαρισσία, Κιάτο, Άργος, Αμαλιάδα, Μεγαλόπολη, η αγορά παρέμεινε κλειστή. Ενώ σε Καλαμάτα και Ναύπλιο τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες, ενώ στην Κόρινθο άνοιξαν μόνο κάποια μεμονωμένα καταστήματα.

Στη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στη Καρδίτσα η αγορά παρέμεινε κλειστή και άνοιξαν μόνο μεγάλες αλυσίδες και όχι στο σύνολο τους, ενώ στο Βόλο η αγορά παρέμεινε εντελώς κλειστή και δεν είχε επισκεψιμότητα.

Στα Ιόνια Νησιά, στο Αργοστόλι παρέμειναν ανοιχτά στην πλειονότητά τους τα καταστήματα ενώ στην υπόλοιπη Κεφαλονιά παρέμειναν κλειστά. Στη Λευκάδα η αγορά έμεινε κλειστή και άνοιξαν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες.

Όσον αφορά το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, σε Ρόδο, Λέρο, Κω, Σάμο, Σύρος, Νάξο η αγορά έμεινε κλειστή, ενώ μόνο στη Νάξο άνοιξαν κάποια τουριστικά μαγαζιά. Στη Σαντορίνη και στην Πάρο- Αντιπάρο η αγορά έμεινε ανοιχτή.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Λιβαδειά, Κομοτηνή, Καβάλα, Κατερίνη Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκιδική, Αγ. Κωνσταντίνος, Αταλάντη, Αμύνταιο, Άμφισσα, Φλώρινα, Έδεσσα, Βέροια, Ιωάννινα, Άρτα η αγορά παρέμεινε κλειστή, ενώ στη Κοζάνη άνοιξαν μόνο οι αλυσίδες, ενώ στη Χαλκίδα η αγορά λειτούργησε κανονικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα