ΕΣΕΕ: Η Ευρώπη διαμορφώνει νέο ορισμό για τις ΜμΕ

Ευρεία δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2017 σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναθεώρηση του ορισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ΜμΕ, όπως αναφέρει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, μέλη της οποίας συμμετείχαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, UEAPME, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε από την UEAPME, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 80 οργανώσεις-μέλη από 34 χώρες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 12 εκατομμύρια επιχειρήσεις, να προβεί σε μια αξιολόγηση του ισχύοντος ορισμού, ώστε να διαμορφωθεί μια πρώτη άποψη. Αποφασίστηκε έως τις 9 Οκτωβρίου 2017, οι οργανώσεις-μέλη της UEAPME, να απαντήσουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο ώστε να δοθεί ένας πρώτος ευρύς προσανατολισμός. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ο ισχύων ορισμός, αλλά να επεξεργαστεί κυρίως τρία ζητήματα: την προσαρμογή των οικονομικών ορίων σύμφωνα με τον πληθωρισμό, την απάντηση σε νομικά ζητήματα που έθεσε το Δικαστήριο και την ανταπόκριση στα αιτήματα των ταχέως αναπτυσσόμενων νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ ζήτησε από τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους να συμπληρώσουν το παρακάτω ερωτηματολόγιο και να στείλουν εγκαίρως τις απαντήσεις τους, προκειμένου οι θέσεις των Ελληνικών ΜμΕ να προβληθούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψη στις διαδικασίες για την αναθεώρηση του ορισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ΜμΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι «ο ισχύων ορισμός δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την ΕΣΕΕ να τοποθετηθεί ως προς την αναθεώρησή του εις όφελος των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα