Ερντογάν προς Ευρωκοινοβούλιο:Για εμάς η ψήφος σας δεν έχει καμία αξία

erntogan2222Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Αγκυρα «στα μάτια μας δεν έχει αξία» και κατηγόρησε και πάλι την Ευρώπη ότι παίρνει το μέρος τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Εχουμε καταστήσει σαφές ξανά και ξανά ότι φροντίζουμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά δεν έχουμε δει συγκεκριμένη υποστήριξη από τους δυτικούς μας φίλους… Καμία από τις υποσχέσεις δεν έχει τηρηθεί», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Θα υπάρξει συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο, και θα ψηφίσουν για τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αυτή η ψηφοφορία δεν έχει αξία στα μάτια μας».

Ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησαν τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας εξαιτίας των εκτεταμένων διώξεων που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Περισσότεροι από 125.000 άνθρωποι -ανάμεσά τους στρατιώτες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι και κούρδοι ηγέτες – έχουν συλληφθεί ή απολυθεί με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το πραξικόπημα, σε μία εκστρατεία που σύμφωνα με τους διαφωνούντες, τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ορισμένους δυτικούς συμμάχους αποτελεί απόπειρα καταστολής κάθε αντίθετης φωνής.

Ο Ερντογάν και πολλοί Τούρκοι είναι οργισμένοι από τη δυτική αντίδραση στην απόπειρα πραξικοπήματος, θεωρώντας ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα δικαιώματα των συνωμοτών από τη σοβαρότητα των ίδιων των γεγονότων. Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Ευρώπη ότι δίνει καταφύγιο σε μέλη του PΚΚ. Ο Ερντογάν συνεχίζει να αναφέρεται στην παρουσία διαδηλωτών, συμπαθούντων του PKK κοντά στον τόπο διεξαγωγής της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες και κατηγορεί την ΕΕ για διπροσωπία.

«Από τη μία πλευρά χαρακτηρίζετε το PKK τρομοκρατική οργάνωση και από την άλλη έχετε τρομοκράτες να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους των Βρυξελλών. Τι είδους ειλικρίνεια είναι αυτή;», δήλωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα