Ερντογάν: Πρέπει να «σώσουμε» το CHP από τον Κιλιτσντάρογλου!

Οι τοπικές εκλογές του Μαρτίου 2019 μπορεί να φέρουν το τέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) με επικεφαλής τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτό διότι το άτομο που ηγείται του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι απλώς μπελάς για το έθνος, αλλά και για το CHP. Πρέπει να σώσουμε το CHP από αυτό το άτομο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν σε χθεσινή εκδήλωση, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Ορισμένοι φίλοι μου λένε ‘είναι προς όφελός σου ο Κιλιτσντάρογλου  να παραμείνει στη θέση αυτή’. Παρά την ήττα σε κάθε εκλογή, συνεχίζει να κατεβαίνει στις εκλογές. Υπάρχει μεγαλύτερη δημοκρατία από αυτήν;», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης αξιωματούχους του CHP ότι χρησιμοποιούν «προκατειλημμένη» γλώσσα κατά των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως το CHP είχε συγκεντρώσει το 22,6% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

«Στοχοποιώντας τους καταπιεσμένους, χρησιμοποιώντας σωβινιστικές δηλώσεις και λέξεις προκατάλειψης που ταιριάζουν απόλυτα στο CHP, νομίζουν πως θα συγκεντρώσουν περισσότερες ψήφους. Έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους ψέμα για να προκαλέσουν αυτό το έθνος… Όμως ότι και να κάνουν, το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαρτίου του 2019 θα είναι το ίδιο. Ευελπιστούμε πως θα βιώσουν και πάλι το ίδιο φιάσκο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα