Ερντογάν: Να τερματιστεί η κρίση με το Κατάρ πριν λήξει το Ραμαζάνι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν ότι η κρίση στον Κόλπο θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι να λήξει το Ραμαζάνι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Σεΐχ Χάλεντ μπεν Άχμεντ αλ Χαλίφα συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης με το Κατάρ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλ Χαλίφα, ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ έχει ως στόχο να συμβάλει στην ασφάλεια γενικότερα της περιοχής του Κόλπου και όχι κάποιας συγκεκριμενης χώρας.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και άλλες χώρες, κυρίως αραβικές και αφρικανικές, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ αυτήν την εβδομάδα, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές και το Ιράν. Η Τουρκία ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα