Ερντογάν: Θα αποκτήσουμε πυρηνική ενέργεια κι ας ενοχλεί κάποιους

Η Τουρκία θα αποκτήσει πυρηνική ενέργεια, κι ας ενοχλούνται κάποιοι, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή μαζικής εγκαινίασης Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στο προεδρικό μέγαρο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ορισμένοι κύκλοι καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να υπονομεύσουν τα ενεργειακά άλματα της Τουρκίας, σημείωσε. “Μην προσπαθείτε άδικα, το καραβάνι προχωράει και έτσι θα συνεχίσει. Εμείς την πυρηνική ενέργεια θα την αποκτήσουμε, ασχέτως αν ενοχλείστε ή όχι”.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι κάνουν βήματα φιλικά προς το περιβάλλον πραγματοποιώντας το ενεργειακό άλμα και πως αύξησαν από 21 εκατομμύρια εκτάρια σε 22 εκατ. εκτάρια το δασικό πλούτο της χώρας.

Η εθνική πολιτική ενέργειας και μεταλλευμάτων θα αποτελέσει μια σημαντική κινητήρια δύναμη για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι την επόμενη δεκαετία θέλουν να συμπεριλάβουν στο δίκτυο ηλιακά πάρκα 10.000 μεγαβάτ και αιολικά πάρκα της ίδιας ισχύος, πως πραγματοποιούν εργασίες για να δοθούν κίνητρα στο εγχώριο άνθρακα και πως περιμένουν νέα από τους επενδυτές για καινούργια πρότζεκτ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα