Ερντογάν για την ΑΟΖ: Μην μας στριμώχνετε, μην μας ζορίζετε

Νέες προειδοποιήσεις με αποδέκτες την Ελλάδα και Κύπρο ήρθαν δια στόματος του του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Παρίσι.

«Λέμε στους φίλους μας (Έλληνες, Κύπριους, Αμερικανούς) τα απαραίτητα λόγια, μην μας στριμώχνετε μην μας ζορίζετε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα συμφέροντα της χώρας του σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση “μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε”. Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια» είπε στους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως για τη δουλειά αυτή η Τουρκία θα έχει δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών.

Εξήγησε πως από τα γεωτρύπανά της Τουρκίας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα