Ερντογάν:Ο γαμπρός μου με ενημέρωσε για το πραξικόπημα

5256Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Al Jazeera πώς έμαθε για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι πληροφορήθηκε για το πραξικόπημα από τον γαμπρό του και όχι από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

«Ήταν ο γαμπρός μου που μου έδωσε για πρώτη φορά την είδηση. Αρχικά η αντίδρασή μου ήταν η δυσπιστία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι στη συνέχεια επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν ενώ βρισκόταν ήδη στον τόπο των διακοπών του μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είναι ο σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του Έσρα.

Ο Ερντογάν μπήκε αμέσως σε ελικόπτερο μαζί με την οικογένεια του και μετέβη από τη Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε, στο Νταλαμάν και από εκεί ταξίδεψε με αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλες χώρες στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, χωρίς όμως να τις κατονομάσει και πρόσθεσε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν έχει και άλλον “ανώτερο νου”».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα