ΕΡΓΟΣΕ: Τον Σεπτέμβριο η απόφαση για το σιδηρόδρομο στην Πάτρα

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 έγινε στην Πάτρα η εκδήλωση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με θέμα την πρόσβαση του σιδηροδρόμου στην πόλη της Πάτρας και στο νέο λιμάνι της. Η μεγάλη προσέλευση πολιτών, τοπικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της πόλης για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Αϊβαλής ήταν ο συντονιστής της συζήτησης που κράτησε γύρω στις πέντε ώρες!

Σε ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρεται πως συζητήθηκαν οι τρεις τεχνικές λύσεις που έχουν παρουσιασθεί επισήμως για διαβούλευση. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ Γιώργος Αποστολόπουλος, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ Χρήστος Διονέλης και Κώστας Πετράκης ήταν μεταξύ αυτών που υποστήριξαν τις δύο συγκεκριμένες λύσεις που προτείνονται από ΕΡΓΟΣΕ και ΟΣΕ και οι οποίες πέραν της εξυπηρέτησης της πόλης που εξασφαλίζουν, έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα του ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.

Στην καταληκτική του τοποθέτηση ο κ. Βούρδας ανέφερε ότι η συζήτηση ανέδειξε θέματα προς περαιτέρω διερεύνηση, την οποία θα αναλάβουν η ΕΡΓΟΣΕ και ο ΟΣΕ. Πάντως, η τελική απόφαση θα ληφθεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2017, καθώς δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή δυνατότητα περαιτέρω καθυστερήσεων, αφού οι Ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ροές κινδυνεύουν να ακυρωθούν σε βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας της και φυσικά σε βάρος της Πάτρας και της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα