Εργατικό κόμμα Βρετανίας: Θα υπηρετήσουμε την πατρίδα μέσω κυβέρνησης μειοψηφίας

Nα ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας θα προτείνει το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, μετά την αποτυχία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει πλειοψηφία κατά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Εργατικών επί των Οικονομικών Τζον Μακντόνελ.

Η May δίνει σήμερα μάχη για να παραμείνει στην πρωθυπουργία καθώς οι βρετανοί ψηφοφόροι την “τιμώρησαν” στερώντας της την ισχυρή εντολή που επιθυμούσε για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.

Η May άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της ως εν ενεργεία πρωθυπουργός για να πραγματοποιήσει μια πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά δεν είναι σαφές αν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη για να το πετύχει.

“Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι σταθερό, δεν θεωρώ ότι η πρωθυπουργός είναι σταθερή. Δεν θέλω να είμαι προσβλητικός αλλά νομίζω ότι είναι μια ξοφλημένη πρωθυπουργός”, είπε ο ίδιος στο BBC Radio.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα