Εργαζόμενοι ΣΤΑ.ΣΥ.: Μεθοδευμένη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών για να ξεπουληθούν σε ιδιώτες

«Η ντροπιαστική συμφωνία “πώλησης” της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυγατρική της ιταλικής “Ferrovie Dello Stato Italiane”, είναι μια ακόμα πράξη στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας, που εκτελεί η κυβέρνηση» δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. («Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ».

Όπως υποστηρίζει, «το έγκλημα του ξεπουλήματος της ΕΕΣΣΤΥ σχεδιάστηκε, μεθοδεύτηκε και εκτελέστηκε στη βάση ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου για τη συρρίκνωση του μεταφορικού και συγκοινωνιακού έργου, την περιθωριοποίηση και απαξίωση δομών και υποδομών, την έλλειψη ανταλλακτικών, αναλωσίμων και μέτρων ατομικής προστασίας, με λάθος προγραμματισμό για την παροχή του έργου στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.)».

Οι εργαζόμενοι θεωρούν «προφανές ότι η ταλαιπωρία των επιβατών και η πρόκληση κινδύνων για την ασφάλεια των συγκοινωνιών είναι το τελευταίο που τους ενδιέφερε».

Δηλώνουν ότι με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τους «ανέδειξαν εγκαίρως αυτή τη μεθόδευση και προσπάθησαν να την αποτρέψουν, διεκδικώντας τα αυτονόητα: επαρκή ανταλλακτικά, ατομικά μέσα προστασίας των εργαζόμενων κ.λπ. Η απάντηση της διοίκησης ήταν η συκοφάντηση και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να κηρυχτούν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων. Τώρα, με απόλυτο κυνισμό η διοίκηση ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 01/11/18 τροποποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του Αεροδρομίου εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών!

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος και της διάλυσης των Δημόσιων Συγκοινωνιών. Και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. θα αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους στο ξεπούλημα ολόκληρης ή τμημάτων της εταιρείας. Ο αγώνας μας για την ασφάλεια των συγκοινωνιών και της καλύτερης μετακίνησης του λαού του λεκανοπεδίου είναι ταυτόχρονα αγώνας για την προάσπιση των δημόσιων συγκοινωνιών» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα