Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κατηγορούν την κυβέρνηση για απαξίωση των συγκοινωνιών

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες (ΟΣΥ) κατηγορώντας την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για αδιαφορία και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγόρησε «την κυβέρνηση της αριστεράς για εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζομένους» και απαξίωση της ΟΣΥ που μοναδικό στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου, Λεωνίδα Σκούλο, οι εργαζόμενοι παλεύουν για αξιόπιστη δημόσια συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τον πολίτη και φθηνό εισιτήριο για να μπορεί να μετακινείται ο κόσμος λόγω και της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει. Ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εμείς οι εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη για το καλύτερο σ΄αυτήν την εταιρεία και εργαζόμαστε κάτω από δύσκολες καθημερινές συνθήκες. Η διοίκηση όμως και το υπουργείο λειτουργούν με καταστροφικό τρόπο για τις συγκοινωνίες». Παράλληλα κατήγγειλε τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη πως αρνείται να συναντηθεί μαζί τους για να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στο χώρο και τον κάλεσαν «επιτέλους να ασχοληθεί με τα θέματα των μεταφορών». «Εντέχνως», πρόσθεσε, «το υπουργείο οδηγεί την εταιρεία σε ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα καθώς έτσι οδηγείται στο Υπερταμείο».

Σύμφωνα με τον κ. Σκούλο η ΟΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, υπάρχουν ελλείψεις σε οχήματα, ανταλλακτικά, προσωπικό. Μάλιστα όπως είπαν τόσο ο πρόεδρος των τεχνικών στα λεωφορεία, Απόστολος Ραυτόπουλος όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης, η ΟΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της μη είσπραξης των οφειλών των υπουργείων στον ΟΑΣΑ. Μάλιστα, όπως υποστήριξαν οι οφειλές αγγίζουν περίπου τα 320 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα