Επτά συλλήψεις μελών της αναρχικής FAI στην Ιταλία

newego_LARGE_t_1101_54791468_type13145Η ιταλική αστυνομία προχώρησε το πρωί στη σύλληψη επτά μελών της Federazione Anarchica informale (FAI, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύμπραξη με στόχο την τρομοκρατική δράση και η έρευνα συντονίζεται από την εισαγγελία του Τορίνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι έχουν άμεση σχέση με την τοποθέτηση και ενεργοποίηση τριών εκρηκτικών μηχανισμών στο Τορίνο, στις 5 Μαρτίου του 2007 και σε κέντρο εκπαίδευσης των καραμπινιέρων, στο Φοσάνο, στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο, στις 2 Ιουνίου 2006.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, η FAI «εμπνέεται από κείμενα και την δράση ελληνικών και βασκικών πυρήνων». Στο παρελθόν χρησιμοποίησε το όνομα Federazione Anarchica informale – Cellule di Fuoco (‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Πυρήνες της Φωτιάς), αλλά και Nucleo Olga (Πυρήνας Όλγα) – αναφορά στην Όλγα Οικονομίδου, που έχει συλληφθεί στην Ελλάδα.

Το 2012 η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό στη Γένοβα του Ρομπέρτο Αντινόλφι, ιθύνοντα της ιταλικής εταιρίας Ανσάλντο, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο κύριος πυρήνας της Fai δημιουργήθηκε στο Τορίνο και ευθύνεται για σειρά εκρήξεων αυτοσχέδιων μηχανισμών σε γραφεία της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα