Επιφυλακτικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας για τις εμπορικές τους σχέσεις, οι οποίες συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με μικρά 0,23% στις 369,78 μονάδες και τους επιμέρους κλάδους του να εμφανίζουν διαφορετικά πρόσημα.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, πιέσεις δέχθηκε ο βρετανικός FTSE 100 που υποχώρησε κατά 0,24% στις 7.219 μονάδες, στη Γερμανία ο DAX παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στις 11.299 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 5.168 μονάδες.

Αντίθετα, ξεκάθαρα θετική εικόνα παρουσίασε η ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,58% και ολοκλήρωσε στις 20.329 μονάδες, όπως και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 9.155 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, σημαντικές επιδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών με ώθηση από μια σειρά αναβαθμίσεων. Μεταξύ αυτών, η ελβετική Sunrise είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 3% έπειτα από την αναβάθμισή της σε σήμα “buy” από το “hold”, από την Berenberg.

Στην κορυφή των ταμπλό πάντως βρέθηκε η γερμανική Wirecard με άλμα 15%, καθώς η ρυθμιστική αρχή BaFin εξέδωσε απαγόρευση κατά της δημιουργίας νέων θέσε θέσεων short η αύξηση των υφιστάμενων για τη μετοχή της.

Τέλος, στην εξαγορά της Bambi, της κορυφαίας επιχείρησης ζαχαροπλαστικής της Σερβίας, έναντι 260 εκατ. ευρώ προχώρησε η Coca-Cola HBC AG. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2019 μετά από την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, ωστόσο αξία της μετοχή της Coca-Cola παρέμεινε αμετάβλητη.

Στα νέα που απασχολούν τους επενδυτές, ξαναρχίζουν αυτήν την εβδομάδα οι συνομιλίες Ουάσιγκτον – Πεκίνου για τη διευθέτηση της εμπορικής τους διαμάχης. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο πλευρές έκαναν λόγο για πρόοδο την περασμένη εβδομάδα, με τον Ντόναλντ Τράμπ να αναφέρει ότι μπορεί και να δώσει παράταση στην προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα