Επιφυλακτικές και σήμερα οι ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τερμάτισαν με μικτά πρόσημα με το κλίμα να διαγράφεται επιφυλακτικό στα ταμπλό, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη και μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,02% στις 390,43 μονάδες, με τις μετοχές πρώτων υλών να γνωρίζουν τις χειρότερες επιδόσεις, λόγω της “βουτιάς” άνω του 3% που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου. Η μέρα πάντως ήταν καλή για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών, με τη μετοχή της Ericsson να σημειώνει “άλμα” 4,5%, καθώς η Cevian Capital αποφάσισε να αγοράσει το 5% της σουηδικής εταιρείας.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,12%, εν μέσω των ανησυχιών που πυροδότησε η νέα δημοσκόπηση της YouGov, σύμφωνα με την οποία η Theresa May θα μπορούσε και να αποτύχει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,39%, ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,10%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,40%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,06% χαμηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 κέρδισε 0,19%.

Υπό πίεση βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος στην Ιταλία, μετά την αβεβαιότητα που έχει καλλιεργήσει το ενδεχόμενο εκλογών για νέα κυβέρνηση στη χώρα.

Στα μάκρο, επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού καταγράφουν οι αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat για την Ευρωζώνη. Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,4% τον Μάιο από 1,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα