Επιταχύνεται η έκδοση συντάξεων από τον ΕΦΚΑ 

Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ και σύντομα αναμένεται να πάρει το πράσινο φως και από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας το σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία ειδικών κλιμακίων από υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, με στόχο την εκκαθάριση δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους και την έκδοσή τους για τους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που εκκρεμούν υπολογίζονται σε 110-120.000 και ο στόχος που θέτει η κυβέρνηση και η διοίκηση του Ταμείου είναι αυτές να μειωθούν τουλάχιστον κατά το ήμισυ μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο protothema.gr, αναμένεται η δημιουργία 100 περίπου κλιμακίων, στα οποία θα συμμετέχουν 2.500 εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές. Τα κλιμάκια θα εργάζονται τόσο σε πρωινή όσο και σε απογευματινές βάρδιες και όσοι συμμετέχουν σε αυτά προβλέπεται να λάβουν ειδικό επίδομα, της τάξης των 250 ευρώ μηνιαίως (μικτά). Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ θα βαρύνει τον ίδιο τον ΕΦΚΑ και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ταμείου, Αθανάσιος Μπακαλέξης, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» πριν μία εβδομάδα, είχε απορρίψει τις κατηγορίες περί «γρηγορόσημου» και είχε τονίζει ότι πρόκειται για «κίνητρο απόδοσης» που θα χορηγείται σε υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται πέραν του ωραρίου τους.

Αναλυτικότερα η εισήγηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ αναφέρει τα εξής:

«Με αποφάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ 100 Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθώς και τον συντονισμό και την υποστήριξη των Κλιμακίων-Ομάδων. Η απόδοση των Ανακεφαλαιωτών για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΝΑΤ και τ. ΟΓΑ ορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα για τον κάθε ανακεφαλαιωτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 φακέλους, ενώ αυτών που θα διεξάγουν τον έλεγχο ορίζεται σε 180 φακέλους το μήνα για τον κάθε ελεγκτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 90 φακέλους με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωϊνής εργασίας δε θα πρέπει να υπολείπεται των 120 φακέλων για τον Ανακεφαλαιωτή και των 240 για τον Ελεγκτή (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση).

Για τα μέλη αποφασίζουμε η δικαιούμενη αποζημίωση να είναι ανάλογη του κατά περίπτωση παραγόμενου έργου με ποσό 250,00 Ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συμμετέχοντα εφόσον η απόδοσή του είναι η μέγιστη δυνατή και επιτυγχάνονται οι μηνιαίοι στόχοι απονομής οριστικών αποφάσεων και πληρωμών, ανά περιφερειακή δομή σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες. Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε μέλους υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών ή δεν επιτυγχάνονται οι τιθέμενοι μηνιαίοι στόχοι ανά περιφερειακή δομή δεν θα υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης».

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των μελών-υπαλλήλων που θα συμμετάσχει στο ανωτέρω έργο από τις υπηρεσίες αυτές (Κεντρική και Περιφερειακές) θα ανέλθει συνολικά σε 2.500 άτομα.

Η δαπάνη υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 3.750.000 ευρώ και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα