Επιστροφή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος για διάστημα δύο περίπου εβδομάδων στο νοσοκομείο «Αττικόν» επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού κατόπιν λήψης εξιτηρίου από το νοσοκομείο.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση με τις «χρυσές» μίζες στα εξοπλιστικά, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με δήλωση του Λεωνίδα Κοτσαλή, εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου «…ολοκληρώθηκε η παραμονή του πρώην Υπουργού στην Αγγειοχειρουργική Κλινική και εντός της ημέρας θα μεταχθεί στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλοτε κραταιός υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, έχει αιτηθεί τέσσερις φορές να αποφυλακιστεί, αλλά μέχρι σήμερα όλες οι σχετικές αιτήσεις του πέφτουν στο κενό.

Τελευταία φορά που ο πρώην υπουργός ζήτησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, ήταν πρόσφατα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων – στο οποίο εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των «χρυσών» μιζών. Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε και αυτήν την αίτηση αναστολής που υπέβαλε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι ο πρώην υπουργός πράγματι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, η συνέχιση ωστόσο της κράτησής του δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

Τέλος, αδιευκρίνιστο παραμένει αν πρώην υπουργός θα βρεθεί αύριο στο Εφετείο της Αθήνας, καθώς δεν αποκλείεται να απολογηθεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα