Επιστρέφει στις αγορές η Αργεντινή

iuoiuΗ Αργεντινή επέστρεψε στις διεθνείς αγορές χρήματος, από τις οποίες είχε αποκλειστεί για πάνω από 15 χρόνια, μετά το επεισοδιακό χρεοστάσιο του 2001 και τις νομικές της διαμάχες με τα funds που αρνήθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων τους: Η χώρα άντλησε 16,5 δισ. δολάρια (ενώ αρχικά είχε θέσει τον πήχυ στα 10-15 δισ. δολ.), μέσω της μεγαλύτερης ομολογιακής έκδοσης που έχει γίνει ποτέ σε αναδυόμενη οικονομία.

Τα δύο τρίτα των αγοραστών προήλθαν από τις ΗΠΑ, το 25% από την Ευρώπη ενώ συνολικά συμμετείχαν 340 επενδυτές παγκοσμίως.

Η επιτυχής έκδοση των ομολόγων αποτελεί σύμφωνα με το Bloomberg μεγάλη νίκη για τον Πρόεδρο Mauricio Macri, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο του 2015 και έθεσε ως στόχο να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους πιστωτές

Από τα 16,5 δισεκ. που αντλήθηκαν τα 10 δισεκ. θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή των hedge funds και άλλους επενδυτές, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Paul Singer, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία με την Αργεντινή, τον Φεβρουάριο του 2016.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα