Επιστρέφει στην αίθουσα του Eurogroup το οικονομικό επιτελείο

a??? ????????? ???? ???urogroup), ?? ±?, ???? 21 ??11. (EUROKINISSI // ???????r???U o?U) ** u?? ??? ? ??????? ???w??? **

Σήμερα Δευτέρα, επιστρέφει στην αίθουσα του Eurogroup το  οικονομικό επιτελείο, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο,Σήμερα θα παρουσιαστεί η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα,που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για τη υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο είναι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, οριστικοποίηση της ιδιωτικοποίησης περιφερειακών αεροδρομίων, επίλυση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» κτλ.
Ο κατάλογος αυτός, που έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, αφορά μέτρα που εκκρεμούσαν από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα,σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος, στη βαλίτσα του θα έχει και το προσχέδιο για προϋπολογισμό «εκτάκτου ανάγκης» για το 2016, με συνολικά έσοδα 50 δισ. εκ των οποίων περίπου 46 δισ. από τη φορολογία, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των προαπαιτουμένων
Για να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα μέχρις τις 15 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τετάρτη, θα πρέπει να αρχίσει τη συζήτηση των νομοσχεδίων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων δράσεων, η οποία θα «ξεκλειδώσει» και το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ από τη δόση των συνολικά 3 δισ. ευρώ του Αυγούστου, που αναβλήθηκε λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα