Επισήμως σε αργία από τα καθήκοντα του δημάρχου ο Μπέος

Μετά από καθυστερήσεις μηνών, ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκεται από σήμερα το πρωί και επισήμως σε αργία από τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης καλείται να ορίσει αντικαταστάτη εντός πέντε ημερών. Σημειώνεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος παραπέμπεται σε δίκη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχουν εστάλη με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και παραδόθηκε από υπάλληλο των ΕΛΤΑ στον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας.mpeos

Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου.

Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγινε προσπάθεια επίδοσης του εγγράφου, αλλά η απάντηση ήταν ότι απουσίαζε η υπάλληλος που παραλαμβάνει την αλληλογραφία.

Τον Αχιλλέα Μπέο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016.

Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Αχιλλέα Μπέου αναφέρουν ότι ο παυθείς δήμαρχος του Βόλου θα προσφύγει, αύριο κιόλας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ νομικοί κύκλοι μιλούν για μεγάλες πιθανότητες αναστολής και άρση της αργίας.

Παράλληλα, όπως, ορίζει ο Κώδικας Δήμων της Ελλάδας, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή.

Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών αφότου ο δήμαρχος τέθηκε σε αργία, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς.

Για τη θέση του δημάρχου φέρεται να ενδιαφέρεται, με υψηλές πιθανότητες εκλογής, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπαζιάκας, από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του Αχιλλέα Μπέου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα