Επιμένει ο Ζάεφ: Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”

Σε νέες δηλώσεις που κάνουν λόγο για «μακεδονική γλώσσα» προχώρησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, λίγες ημέρες αφού δηλώσεις του «περί πιθανής διδασκαλίας στα ελληνικά σχολεία» είχαν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Αθήνας και την παρέμβαση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζάεφ τονίζει πως ««Είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονικά”», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά».

«Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε – τι θα αφήσουμε τα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός» και τόνισε πως «η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα προστατεύονται (σ.σ. με τη Συμφωνία των Πρεσπών) όσο ποτέ άλλοτε».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο MakFax, ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, της αυτοδιάθεσης μας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα