Επιμένει η ΝΔ και ζητάει παραίτηση Κουρουμπλή

Μετά τη χθεσινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται πως θα πραγματοποιήσει νωρίς σήμερα το μεσημέρι περιοδεία στο Κερατσίνι, προκειμένου να συναντήσει και να συνομιλήσει με κατοίκους και φορείς της περιοχής, κρατώντας σε πρώτο πλάνο την ολιγωρία της συγκυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας στη διαχείριση της κρίσης στο Σαρωνικό.

Την ίδια ώρα, η οδός Πειραιώς εξακολουθεί να ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που θέτει στον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να αναλαμβάνει προσωπικά την αποδόμηση του κυβερνητικού οικοδομήματος, υιοθετώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στις δημόσιες παρεμβάσεις του.

“Ακούγοντας τους υπουργούς να δίνουν τις εξηγήσεις τους, για αυτή την μεγάλη οικολογική καταστροφή, σκέφτηκα ότι ή δεν έχουν συναίσθηση της έκτασης του προβλήματος και του μεγέθους της οικολογικής καταστροφής ή συνειδητά προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους αβλεψίες και αστοχίες και το τι προκάλεσε αυτό το ναυάγιο. Αλλά κυρίως για το πως η πολιτεία χειρίστηκε, τις κρίσιμες μέρες και ώρες μετά το συμβάν, αυτό το οποίο πραγματικά συνέβη”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της χθεσινής του παρέμβασης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στη θέση περί παραίτησης του υπουργού Ναυτιλίας. “Μετά την επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA) ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του”, σχολίασε η οδός Πειραιώς, αργά χθες το βράδυ.

Η κίνηση της γαλάζιας παράταξης στο μέτωπο της οικολογικής βόμβας στο Σαρωνικό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης της αβελτηρίας που επιδεικνύει το κυβερνητικό οικοσύστημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου στη διαχείριση κρίσεων και ζητημάτων καθημερινότητας. “Δυστυχώς από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αυτή η κυβέρνηση κάηκε στην Αττική και πνίγηκε στο Σαρωνικό… Ο κ. Κουρουμπλής, ανθρώπινα, μπροστά σε αυτήν την πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει συμβεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, θα έπρεπε μόνος του να θέσει την παραίτηση στη διάθεση του πρωθυπουργού”, σημείωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, που έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα, τόσο ως προς την άδεια του πλοίου όσο και ως προς το πως αυτό το πλοίο ήταν αξιόπλοο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα