Επιθέσεις στο ιρανικό Κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί – Ένας νεκρός (video)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Κοινοβούλιο του Ιράν, καθώς και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, αλλά και τον θάνατο ενός φρουρού.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ότι ένας φρουρός έχει σκοτωθεί, ενώ υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών.

Ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για έναν και μόνο ένοπλο στους χώρους του κοινοβουλίου, ενώ άλλα αναφέρονται σε τρεις άνδρες οπλισμένους με αυτόματα όπλα και περίστροφο. Τα πρακτορεία Isna και Fars μετέδωσαν ότι τρεις άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, εκ των οποίων ένας φρουρός.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και όμηροι, ενώ ο δράστης δεν έχει αποχωρήσει ακόμη.

Οι βουλευτές παραμένουν κλειδωμένοι μέσα στο Κοινοβούλιο.

Ο βουλευτής Ελιάς Χαζρατί δήλωσε ότι τρεις δράστες, ένας κρατώντας ένα πυροβόλο όπλο και δύο με αυτόματα όπλα AK-47, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.

Το πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε, επικαλούμενο ένα μέλος του κοινοβουλίου, ότι όλες οι πόρτες του κοινοβουλίου έχουν κλείσει και ένας από τους δράστες έχει περικυκλωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πυροβολισμοί και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Παράλληλα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεΐνί στην νότια Τεχεράνη, τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομενεΐ στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Fars μεταδίδει στο Twitter ότι τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με δεκάδες σφαίρες κατά των επισκεπτών και ο τρίτος ανατινάχθηκε. Οι φύλακες λένε ότι εξουδετέρωσαν άλλη μία ζώνη με εκρηκτικά στο σημείο.

Νεώτερες πληροφορίες του FARS αναφέρουν ότι ένας απ’ τους ενόπλους στο Μαυσωλείο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυρών, ένας δεύτερος αυτοκτόνησε καταπίνοντας κάψουλα με κυάνιο, ο τρίτος ήταν γυναίκα, που συνελήφθη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος»

Η στιγμή των πυροβολισμών στο ιρανικό κοινοβούλιο

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγονται οι πυροβολισμοί εντός του κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα