Επιθέσεις με μολότοφ στο Α.Τ Εξαρχείων και σε ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη

Ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και διαδηλωτών σημειώθηκε το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση, οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του σεξισμού ενάντια στο νόμο για την ταυτότητα φύλου.

Ακροδεξιός, στο τέλος της Αντιφασιστικής συγκέντρωσης έκανε την εμφάνισή του, προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών, οι οποίοι του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ενώ οι κατασταλτικές δυνάμεις την ίδια ώρα έκαναν χρήση κρότου λάμψης προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος αντιφασιστών.

Νωρίτερα, ομάδα αντιφασιστών επιτέθηκε σε ακροδεξιούς που κρατούσαν πανό με συνθήματα μίσους στην οδό Μητροπόλεως, με τα ΜΑΤ να επεμβαίνουν κάνοντας χρήση χημικών.

Μετά το τέλος της Αντιφασιστικής συγκέντρωσης, πλήθος αντιφασιστών κατευθύνθηκε προς το Μοναστηράκι, όπου την ίδια ώρα υπήρχαν μερικοί ακροδεξιοί, οι οποίοι φώναζα συνθήματα μίσους. Η σύγκρουση δεν άργησε να έρθει μεταξύ των παραπάνω με αποτέλεσμα να υπάρξουν 3 άτομα που ανήκουν στην ακροδεξιά, τραυματισμένα.

Στη συνέχεια τα ΜΑΤ έκανα επίθεση σε διαδηλωτές  στο ύψος του πνευματικού κέντρου στην Ακαδημίας.

Η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια που πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, ενώ παράλληλα ομάδες ατόμων, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, πραγματοποίησαν επιθέσεις με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και σε διμοιρία των ΜΑΤ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

 

Συνεχής ενημέρωση από την Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα :

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα