Επιβραδύνθηκε ο κινεζικός τομέας υπηρεσιών το Φεβρουάριο

Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με πιο αργό ρυθμό το Φεβρουάριο στην Κίνα, όπως κατέδειξε σήμερα o δείκτης υπηρεσιών PMI. Σύμφωνα με το MarketWatch, αυτό προσθέτει στις ενδείξεις μιας περαιτέρω ατονίας στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου να τονώσει την ανάπτυξη.

chineeseΟ δείκτης PMI για τις υπηρεσίες έπεσε στο 51,2 το Φεβρουάριο, από το 52,4 του Ιανουαρίου οπότε άγγιξε υψηλά έξι μηνών. Το νούμερο δείχνει πως η επιβράδυνση στην Κίνα ενδέχεται να εξαπλώνεται πέραν του τομέα των εργοστασίων της χώρας.

Η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων επιβραδύνθηκε σε όλο τον τομέα υπηρεσιών έπειτα από μια στέρεη άνοδο στις αρχές του χρόνου, γεγονός που αντανακλά μια άτονη ζήτηση από τους πελάτες.

Ο κινεζικός τομέας υπηρεσιών αποτελούσε ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία στην οικονομία, ενώ βοηθούσε μια αντιστάθμιση της απότομης επιβράδυνσης στις παραδοσιακές βιομηχανίες που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε μια πιο αδύναμη ζήτηση και μια γενικότερη αδράνεια. Το 2015, οι υπηρεσίες αντιστοιχούσαν στο 50,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, από 48,1% το 2014.

euro2day

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα