Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανόδου στα ασιατικά χρηματιστήρια 

“Βήμα σημειωτόν” κοντά στα πρόσφατα υψηλά κάνουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα, με τους επενδυτές να αναμένουν παράλληλα την έναρξη του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Κίνας.

“Ένας πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή” ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, Κιμ Ιν Ριονγκ, ενώπιον της επιτροπής αφοπλισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η χώρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθίσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα όσο οι ΗΠΑ διατηρούν την “εχθρική πολιτική” τους.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei πέτυχε την 11η διαδοχική του άνοδο, ξεπερνώντας την αδυναμία των αρχικών συναλλαγών και κλείνοντας σε νέο υψηλό 21 ετών. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 0,4% στις 21.336 μονάδες. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η πορεία προς τις εκλογές της Κυριακής στη χώρα θα προσφέρει περαιτέρω momentum στις εγχώριες μετοχές, αν και οι traders νομισμάτων περιμένουν στο περιθώριο.

Στην Κίνα ο Shanghai υποχωρεί σε ποσοστό 0,16%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται σταθεροποιητικά. Στην Ινδία ο Sensex σημειώνει άνοδο 0,05%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,73%, με τη βοήθεια των ισχυρότερων τιμών εμπορευμάτων. Οι μετοχές των Rio Tinto και BHP Billiton έκλεισαν στο +1,29% και 1,34% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα