Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της Γερμανίας

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό στο α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, μειώνοντας την πιθανότητα άλλης μιας χρονιάς με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% το τρίμηνο, και κατά 2,3% στη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν το Μάιο.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Γερμανίας διαμορφώθηκε στο 1,2% στο α΄ τρίμηνο από το 2,5% στο δ΄ τρίμηνο του περασμένου έτους.

Επίσης, οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν κατά 1% στο τρίμηνο ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,4%, ενώ η κυβερνητική κατανάλωση μειώθηκε κατά 0,5% σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση σε πέντε σχεδόν χρόνια, περιορίζοντας την αύξηση του ΑΕΠ, αναφέρει η στατιστική υπηρεσία.

Οι επενδύσεις σε εργοστάσια και μηχανήματα αυξήθηκε 1,2% στο α΄ τρίμηνο του 2018, μετά από την αύξηση 0,7% στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα