Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης για τις χώρες του ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, o ρυθμός ανάπτυξης των 34 χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) επιβραδύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Ο ρυθμός του δευτέρου τριμήνου είναι ο χαμηλότερος που έχει σημειωθεί από τις  χώρες του ΟΟΣΑ εδώ και έναν χρόνο, φτάνοντας στο 0,4% (σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο) έναντι 0,5% που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ωστόσο,απο τις επτά  μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου,ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να σημειώνουν ταχύτερη ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο, με έναν ρυθμό της τάξεως του 0,7%, ακολουθούμενη από την αμερικανική με ρυθμό 0,6%.

Όσο για τις υπόλοιπες οικονομικές δυνάμεις , τα στοιχεία δείχνουν επιβράδυνση, με την ιαπωνική οικονομία να συρρικνώνεται κατά 0,4% και την ιταλική κατά 0,2%, ενώ η γαλλική παρέμεινε στάσιμη.

Όσον αφορά τη σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ο ρυθμός ανάπτυξης των χωρών του ΟΟΣΑ παρέμεινε αμετάβλητος στο 2%. Και πάλι, τους υψηλότερους ρυθμούς σημείωσαν η Βρετανία (2,6%), οι ΗΠΑ (2,3%).

Οι χώρες του ΟΟΣΑ είναι :

xores oosa

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα